Ademcoaching

Je leven begint met een inademing en eindigt met uitademing. De kwaliteit van alles daartussen hangt af van de kwaliteit van je ademhaling.

Als je iets wilt veranderen aan je leefstijl, aan je gezondheid of aan je energieniveau, begin dan bij je ademhaling. Natuurlijk kan je gezonder gaan eten en meer bewegen. Dat moet je zeker ook gaan doen. Maar als je daarnaast nog steeds sub optimaal ademt waardoor de zuurstof niet beschikbaar wordt op celniveau kan je daar niet tegenop sporten of gezond eten. Maar hoe dan wel? Door te beginnen bij de basis en van daaruit verder te werken. En deze basis is een gezonde optimale bewuste ademhaling. 

In ons dagelijks leven hebben we echter de neiging om niet goed te ademen. Let wel, genoeg ademen om te leven is iets anders dan ademen op een manier die optimaal en gezond is. Meestal zijn we tegen de tijd dat we 7 jaar oud zijn, vergeten hoe we volledig in onze buik moeten ademen. Dit wordt vaak veroorzaakt door stressoren en kleine tot grote traumatische momenten waarin we letterlijk onze adem inhouden.

Wat doet ademwerk met je? 
Langzame diepe ademhaling zorgt op natuurlijke wijze voor een activering van het parasympathische zenuwstelsel, wat ons helpt om allerlei lichaamsfuncties te herstellen, maar ook om ons kalm en vredig te voelen; zowel fysiek, emotioneel en mentaal.  Een goede ademhaling geeft je ene beter slaapritme, betere sportprestaties, minder angst en stress en een sneller herstel na ziekte.  In je ademhaling kunnen pijn, emoties en blokkades uit je onderbewuste zitten. Door altijd op dezelfde manier te ademen kun je die omzeilen. Ademwerk zorgt er dan ook voor dat je door deze emoties heen ademt, ze voelt, ervaart en jezelf ervan bevrijdt.

Wat geeft het je?
In een ademwerksessie veranderen en verbeteren we onze adem en veranderen we de fysiologie en chemie van ons lichaam, onze geest en onze ziel.

Lichamelijk: ontvankelijkheid
De bewustwording van je ademhalingspatroon en het doorbreken ervan laat je je vrijer en lichter voelen en het verhoogt je weerstand. Je krijgt meer energie en behoefte om te bewegen. Je maakt je ademhaling open en dat zorgt ervoor dat je ontvankelijker wordt voor het waardevolle op je pad.

Mentaal-emotioneel: ontspanning
Hierdoor voel je je positiever en zelfverzekerd en ervaar je minder stress. Door je aangeleerde ademhalingspatroon ga je onbewust een diepe ontspanning uit de weg. Door een bewuste ademhaling komt deze ontspanning weer naar boven en kan deze openlijk stromen.

Zielsniveau: helderheid
Op het derde niveau kom je heel dicht bij jezelf. Doordat je makkelijker ademhaalt voel intuïtief helder aan wat wel en niet goed voor je is. Daarnaast ben je beter in staat te onderscheiden wat van jou is en wat van een ander. Spirituele ervaringen komen gemakkelijk op je pad omdat je volledig openstaat.

Ademwerk heb je sneller onder de knie, en daardoor ook sneller resultaat, dan het aanleren van yoga of meditatie.

Zuurstof heb je van je hersenen tot je tenen nodig. Een verstoorde ademhaling heeft daardoor effect op heel je lijf, je hoofd en je ziel. Herken je dit? Laten we dan een afspraak inplannen. Ik help je graag. [KLIK HIER]